Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy przepis na babeczki kakaowe, można dodać do nich kropelki czekoladowe, owoce, orzechy. Nie są za słodkie, więc jak ktoś lubi można dać więcej cukru. Smacznego ! :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 322
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40447
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 44
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 322
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40447
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nastawić na 180°C. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami. Do jednej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, dodać cukier i cukier wanilinowy, wymieszać. Do drugiej rozbić jajka, dodać maślankę lub kefir oraz olej, wymieszać aż składniki dobrze się połączą. Mokre składniki wlać do suchych, krótko wymieszać do połączenia się składników. Nakładać łyżką do ok 3/4 wysokości papilotek. Piec ok. 20-25 minut lub do suchego patyczka.