Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne babeczki na wielkanocny stół. Ucieszą zwłaszcza łasuchów czekolady :)
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1375
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1375
Składniki
Masło roztapiamy i zostawiamy do wystygnięcia.
W misce wymieszać wszystkie sypkie produkty: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kawę zbożową, kakao. Najlepiej przesiać je przez sitko. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy.
W drugiej misce zmiksować jajko z mlekiem.
W między czasie pokroić czekolady na kawałeczki.
Następnie łączymy ze sobą wszystkie składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. (Najlepiej płynne produkty (zmiksowane jajka z mlekiem, masło, śmietanę) dodawać do sypkich (mąka, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawa zbożowa, kakao, cukier, cukier waniliowy)). Na sam koniec dodajemy czekolady i rodzynki.
Gotowe ciasto przekładamy do specjalnych foremek na babeczki i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 25 min w temperaturze 180 stopni.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i mleko i gotujemy do momentu gdy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy kakao i energicznie mieszamy.
Gotową polewę rozsmarowujemy na zimnych babeczkach i posypujemy skórką pomarańczową.