Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kakaowe z kawałkami czekolady i rodzynkami

Babeczki kakaowe z kawałkami czekolady i rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4484

Dodano:

Odsłon: 716

Przepyszne babeczki na wielkanocny stół. Ucieszą zwłaszcza łasuchów czekolady :)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy i zostawiamy do wystygnięcia.

  2. W misce wymieszać wszystkie sypkie produkty: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kawę zbożową, kakao. Najlepiej przesiać je przez sitko. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy.

  3. W drugiej misce zmiksować jajko z mlekiem.

  4. W między czasie pokroić czekolady na kawałeczki.

  5. Następnie łączymy ze sobą wszystkie składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. (Najlepiej płynne produkty (zmiksowane jajka z mlekiem, masło, śmietanę) dodawać do sypkich (mąka, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, kawa zbożowa, kakao, cukier, cukier waniliowy)). Na sam koniec dodajemy czekolady i rodzynki.

  6. Gotowe ciasto przekładamy do specjalnych foremek na babeczki i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 25 min w temperaturze 180 stopni.

  7. Polewa:
    W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i mleko i gotujemy do momentu gdy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy kakao i energicznie mieszamy.

  8. Gotową polewę rozsmarowujemy na zimnych babeczkach i posypujemy skórką pomarańczową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń