Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne dwukolorowe babeczki idealne do porannej kawy czy czekolady.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10679
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
W misce ucieramy masło na puszystą pianę. W trakcie ucierania dodajemy cukier. Następnie kolejno wbijamy jajka i dalej razem ucieramy. Mąkę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz solą i na zmianę z mlekiem dodajemy po trochu do ucieranej masy. Wlewamy rum i esencję waniliową, wszystko razem mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części wsypujemy startą białą czekoladę, a do drugiej kakao i kawę. Obie części dokładnie mieszamy. Do foremek na mini babeczki wkładamy warstwę ciemnej masy, a następnie jasną masę. Babeczki pieczemy około 15 minut w piecyku nagrzanym do 180 stopni C. Patyczkiem sprawdzamy czy są upieczone. Gotowe babeczki możemy posypać cukrem pudrem lub oblać gorzką czekoladą.