Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne dwukolorowe babeczki idealne do porannej kawy czy czekolady.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12171
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12857
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4682
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12171
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12857
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4682
Składniki
W misce ucieramy masło na puszystą pianę. W trakcie ucierania dodajemy cukier. Następnie kolejno wbijamy jajka i dalej razem ucieramy. Mąkę mieszamy ze skrobią ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz solą i na zmianę z mlekiem dodajemy po trochu do ucieranej masy. Wlewamy rum i esencję waniliową, wszystko razem mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części wsypujemy startą białą czekoladę, a do drugiej kakao i kawę. Obie części dokładnie mieszamy. Do foremek na mini babeczki wkładamy warstwę ciemnej masy, a następnie jasną masę. Babeczki pieczemy około 15 minut w piecyku nagrzanym do 180 stopni C. Patyczkiem sprawdzamy czy są upieczone. Gotowe babeczki możemy posypać cukrem pudrem lub oblać gorzką czekoladą.