Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już wiecie bardzo uwielbiam przesiadywać w kuchni, piec, gotować a zwłaszcza jak coś sobie wymyślę i uda się to w stu procentach. Tak jak dzisiejsze babeczki bardzo lubię kokos i aromat migdałowy połączenie tych dwóch składników okazało się strzałem w dziesiątkę. Podczas pieczenia zapach unosił się po całym domu a gdy się upiekły nie mogliśmy się oprzeć i jedliśmy jeszcze gorące wiem że tak nie wolno ale pokusa była silniejsza.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier, wszystko dokładnie zmiksować na puszystą masę.
Do gotowej masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromatem i również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką.
Następnie dodać wiórki kokosowe, mleko oraz olej i również zmiksować do połączenia się składników.
Blaszkę na babeczki wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać małą chochlą ciasta pozostawiając od góry około 1,5 cm przestrzeni.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 - 25 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Upieczone i ostudzone babeczki wyciągnąć z papierowych foremek wychodzą idealnie z foremek.
Babeczki wyszły przepyszne mięciutkie, puszyste rozpływają się w ustach. Z tego przepisu wyszło mi 33 babeczki.