Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kokosowe.

Babeczki kokosowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 697 Ocena: 4424

Dodano:

Odsłon: 434

Jak już wiecie bardzo uwielbiam przesiadywać w kuchni, piec, gotować a zwłaszcza jak coś sobie wymyślę i uda się to w stu procentach. Tak jak dzisiejsze babeczki bardzo lubię kokos i aromat migdałowy połączenie tych dwóch składników okazało się strzałem w dziesiątkę. Podczas pieczenia zapach unosił się po całym domu a gdy się upiekły nie mogliśmy się oprzeć i jedliśmy jeszcze gorące wiem że tak nie wolno ale pokusa była silniejsza.

Składniki

  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2,5 szklanki wiórek kokosowych,
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • szklanka - kubek arcoroc.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki kokosowe.

Przygotowanie

  1. Do miski dodać jajka oraz cukier, wszystko dokładnie zmiksować na puszystą masę.

  2. Do gotowej masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromatem i również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką.

  3. Następnie dodać wiórki kokosowe, mleko oraz olej i również zmiksować do połączenia się składników.

  4. Blaszkę na babeczki wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać małą chochlą ciasta pozostawiając od góry około 1,5 cm przestrzeni.

  5. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 - 25 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Upieczone i ostudzone babeczki wyciągnąć z papierowych foremek wychodzą idealnie z foremek.

  6. Babeczki wyszły przepyszne mięciutkie, puszyste rozpływają się w ustach. Z tego przepisu wyszło mi 33 babeczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń