Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe babeczki z bitą śmietaną i bananami. Zapraszam po mini wersję popularnego deseru.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Suche składniki łączymy ze sobą. Jaja roztrzepujemy w oddzielnej misce razem z mlekiem i maślanką. Stopniowo dosypujemy suchą mieszankę. Mieszamy na jednolitą masę. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek. Piec ok 25min w 180oC. Po wystudzeniu ścinamy lekko wierzch i za pomocą łyżeczki wydrążamy środek. Ciasto, które pozostanie należy pokruszyć w dłoniach, posłuży nam to do posypania babeczek. Banany kroimy w drobną kostkę, a następnie delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Żelatynę zalewamy zimną wodą. Zostawiamy do napęcznienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy banany, mieszamy do połączenia składników. Wydrążone babeczki napełniamy remem, tak, aby powstał kopczyk. Posypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskając.