Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe babeczki z bitą śmietaną i bananami. Zapraszam po mini wersję popularnego deseru.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Suche składniki łączymy ze sobą. Jaja roztrzepujemy w oddzielnej misce razem z mlekiem i maślanką. Stopniowo dosypujemy suchą mieszankę. Mieszamy na jednolitą masę. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek. Piec ok 25min w 180oC. Po wystudzeniu ścinamy lekko wierzch i za pomocą łyżeczki wydrążamy środek. Ciasto, które pozostanie należy pokruszyć w dłoniach, posłuży nam to do posypania babeczek. Banany kroimy w drobną kostkę, a następnie delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Żelatynę zalewamy zimną wodą. Zostawiamy do napęcznienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy banany, mieszamy do połączenia składników. Wydrążone babeczki napełniamy remem, tak, aby powstał kopczyk. Posypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskając.