Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowe babeczki z bitą śmietaną i bananami. Zapraszam po mini wersję popularnego deseru.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10039
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1814
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 682
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3907
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10039
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2670
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1814
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 682
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3907
Składniki
Suche składniki łączymy ze sobą. Jaja roztrzepujemy w oddzielnej misce razem z mlekiem i maślanką. Stopniowo dosypujemy suchą mieszankę. Mieszamy na jednolitą masę. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek. Piec ok 25min w 180oC. Po wystudzeniu ścinamy lekko wierzch i za pomocą łyżeczki wydrążamy środek. Ciasto, które pozostanie należy pokruszyć w dłoniach, posłuży nam to do posypania babeczek. Banany kroimy w drobną kostkę, a następnie delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Żelatynę zalewamy zimną wodą. Zostawiamy do napęcznienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Wrzucamy banany, mieszamy do połączenia składników. Wydrążone babeczki napełniamy remem, tak, aby powstał kopczyk. Posypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskając.