Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne porządki trzeba zacząć od uroczych kopczyków :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 264
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 264
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Przesiewamy składniki sypkie do większej miseczki. W mniejszej łączymy ze sobą składniki mokre, a następnie dodajemy je do suchych. Dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę na babeczki wykładamy papilotkami lub jeśli nie posiadamy- wyciętymi z papieru do pieczenia kwadratami. Dociskamy je literatką i zaginamy boki, by ciasto nam nie uciekało poza papier. Masę nalewamy do ⅔ wysokości papilotki. Wstawiamy do nagrzanego do 180⁰C na ok 25 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy na kracie. Z przestudzonych babeczek ścinamy wierzch i delikatnie wydrążamy środek. Do środka nakładamy pokrojone w plastry lub kostkę banany. Przykrywamy kremem z ubitej śmietany z dodatkiem roztopionej i przestudzonej białej czekolady. Całość posypujemy rozdrobnionymi pozostałościami z babeczek. Chłodzimy min. 1 godzinę przed podaniem.