Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki leśny mech

Babeczki leśny mech

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 512

Dodano:

Odsłon: 117

Kruche babeczki z wyśmienitym kremem z bitej śmietany i serkiem -ricotta oraz malinkami. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej oraz na filmik.

Składniki

  • jajka 3
  • mrożony szpinak rozdrobniony 200g
  • cukier puder 200
  • mąka tortowa 200g
  • mąka ziemniaczana 200g
  • proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
  • olej rzepakowy 50 ml
  • olejek waniliowy kilka kropli
  • śmietana słodka 30% 200 ml
  • serek ricotta 200 g
  • cukier puder 3 łyżki
  • śmietan-fix 1 op.
  • maliny 200 g
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Babeczki leśny mech

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić o odcedzić z nadmiaru wody . Do miski wbić całe jajka i utrzeć mikserem z 200 g cukrem ,wlać olej zakręcić mikserem 30 sekund wsypać przesiane i połączone mąki z proszkiem do pieczenia . Miksować ,aż składniki się połączą następnie dodać zapach waniliowy i odciśnięty szpinak. Wszystko to dobrze zakręcić mikserem.

  2. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni . Przygotować foremki do babeczek 24 sztuki, wysmarować olejem . Nakładamy do 3/4 części foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika funkcja góra, dół na drugą półkę od dołu i pieczemy przez 25/30 minut.

  3. Z wystudzonych babeczek ścinamy wierzch czyli kapelusze. Z kapeluszy wykruszamy środek do miseczki.
    W misce przygotowujemy krem : 200 ml schłodzonej śmietany ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru dodajemy śmietan - fix. W drugim naczyniu rozdrabniamy mikserem nasz ser ricotta następnie do sera dodajemy ubitą śmietanę i wszystko to łączymy łyżką.

  4. Na przygotowane babeczki smarujemy nasz krem ,posypujemy kruszonką z kapeluszy ciasteczek i układamy nasze malinki.
    Ciasteczka są gotowe .

    Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na You Tube-Mangiare u Ewki

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń