Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z innego portalu, ale wyszły tak dobre,że postanowiłam umieścić go na SMAKERZE. Moje dzieci były zachwycone (a generalnie nie przepadają za żurawiną:-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Tłuszcz (ja użyłam masła), cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli ucierać na kremową masę (ok.5 min), następnie kolejno dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, i dodawać do kremu na przemian z maślanką. Na koniec dodać żurawinę i przemieszać.
Do formy do muffinek włożyć papilotki i nakładać ciasto (do ok.2/3 wysokości).
W nagrzanym do 200 stopni piekarniku piec ok. 20 min.
Gotowe babeczki oprószyć cukrem pudrem.