Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, smaczne - wilgotne babeczki same znikają z talerza... Wykonasz je w mig bez użycia miksera, co jest przydatne gdy dzieci śpią... ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11620
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 743
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11620
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 743
Składniki
Sprawa jest prosta - w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (oraz grubo siekana czekoladę), a w drugiej wszystkie mokre.
Delikatnie dosypujemy suche do mokrych mieszając szpatułką (nie mikserem!), wykładamy do foremek, pieczemy ok 20 minut w 170 stopniach.
Przestudzone babeczki możemy ozdobić rozpuszczoną na parze czekoladą z dodatkiem odrobiny masła, ew. odrobinka kawy rozpuszczalnej. Smacznego!