Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki orzechowe z czekoladą

Babeczki orzechowe z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3801

Dodano:

Odsłon: 358

Babeczki oblane czekoladą są słodką przekąską.

Składniki

  • masło 12,5 dag
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • jajka 2 sztuki
  • orzechy włoskie pół szklanki
  • mąka 1 szklanka
  • kakao 1 łyżeczka
  • mleko 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • czekolada mleczna 10 dag
  • margaryna 25 g (do polewy)
  • czekolada gorzka 10 dag (do polewy)
  • czekolada mleczna 10 dag (do polewy)
  • śmietana 2 łyżki (do polewy)
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.

  2. Dodawać jajka miksując.
    Dodawać po kolei mąkę, kakao i proszek.zmielone orzechy i mleko.
    Dodać posiekaną mleczną czekoladę, wymieszać.

  3. Ciasto przełożyć do foremek.

  4. Piec około 25 minut 170 stopni.
    Wyjąć, wystudzić na kratce

  5. Do rondelka wlać 6 łyżek wody, czekolady, margarynę. Dodać śmietanę. Roztopić na małym ogniu.

  6. Babeczki polać zimną polewą .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń