Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecają się świetne babeczki z dodatkiem twarogu z żółtkiem i plasterkami jabłek, zaciekawił was pomysł ? więc zapraszam na blog gdzie znajdziecie szczegółowy opis
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 837
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8234
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13089
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 424
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 837
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8234
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13089
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 424
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Przygotować składniki oraz twaróg z żółtkiem i cukrem rozgniatając dodać śmietanę, odstawić i przygotować jabłko pokroić je obrane na małe kawałeczki
Do formy na babeczki dodać papierowe foremki i w nie układać kwadraty ciasta francuskiego ponacinanego w każdym boku, sklejać je formując okrąg a następnie nakładać twarogu tyle aby starczyło do wszystkich a wychodzi ich 12 sztuk
Przygotowane już babeczki z twarogiem, jabłkami i kapelusikiem z ciasta francuskiego wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 30 - 35 minut do ładnego zarumienienia