Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki waniliowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Jest to bazowy przepis na muffinki. Do środka można wrzucać ulubione dodatki, a nawet za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną. Ja, z moimi dziećmi, ozdobiliśmy babeczki polewą czekoladową.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 430
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 989
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 96
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 430
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 989
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 96
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Posypujemy ozdobami cukrowymi, lub na przykład płatkami migdałowymi, bakaliami, wiórkami czekoladowymi. Pieczemy, góra dół, ok 20 min w 200 stopniach. Upieczone babeczki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.