Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Babeczki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4746
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 79
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 91
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4746
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 79
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 91
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Na wierzch muffinek wbijamy borówki. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika, pieczemy około 25 min. do tzw. suchego patyczka. Gotowe babeczki warto polać czekoladową polewą lub oprószyć cukrem pudrem.