Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny deser do kawy, który w błyskawicznym tempie znika z talerzy.
Królowa grilla :)
Odsłon: 31
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 26
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 15
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Królowa grilla :)
Odsłon: 31
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 26
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 15
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem i wyrobić na gładką masę. Owinąć folią i chłodzić w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkować i wycinać krążki. Ciastem wylepić foremki. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 15 minut) Gorące, delikatnie wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia.
Zimną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Napełniać babeczki.
Udekorować owocami i listkami melisy oraz płatkami chabrów. Posypać drobno pokrojoną galaretką i startą czekoladą.