Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny deser do kawy, który w błyskawicznym tempie znika z talerzy.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 286
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 77
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 286
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 77
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem i wyrobić na gładką masę. Owinąć folią i chłodzić w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkować i wycinać krążki. Ciastem wylepić foremki. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 15 minut) Gorące, delikatnie wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia.
Zimną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Napełniać babeczki.
Udekorować owocami i listkami melisy oraz płatkami chabrów. Posypać drobno pokrojoną galaretką i startą czekoladą.