Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny deser do kawy, który w błyskawicznym tempie znika z talerzy.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem i wyrobić na gładką masę. Owinąć folią i chłodzić w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkować i wycinać krążki. Ciastem wylepić foremki. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 15 minut) Gorące, delikatnie wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia.
Zimną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Napełniać babeczki.
Udekorować owocami i listkami melisy oraz płatkami chabrów. Posypać drobno pokrojoną galaretką i startą czekoladą.