Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny deser do kawy, który w błyskawicznym tempie znika z talerzy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 400
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 400
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem i wyrobić na gładką masę. Owinąć folią i chłodzić w lodówce przez godzinę. Cienko rozwałkować i wycinać krążki. Ciastem wylepić foremki. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 15 minut) Gorące, delikatnie wyjąć z foremek i odstawić do ostygnięcia.
Zimną śmietanę ubić z cukrem i serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Napełniać babeczki.
Udekorować owocami i listkami melisy oraz płatkami chabrów. Posypać drobno pokrojoną galaretką i startą czekoladą.