Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z borówkami i budyniem

Babeczki z borówkami i budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1222

Dodano:

Odsłon: 397

Babeczki najlepiej smakują jeszcze letnie. Ci co nie liczą kalorii mogą je dodatkowo posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 1 szk borówek amerykańskich
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 2 średnie jajka
  • 1 szk mleka 3,2 %
  • 1/2 szk oleju rzepakowego
  • 4 łyżki cukru ( jak lubicie słodkie można dać więcej )
  • 2 czubate łyżki budyniu waniliowego ( proszek )
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z borówkami i budyniem

Przygotowanie

  1. Mleko, jajka i olej rozmieszać trzepaczką.
    Mąkę, proszek do pieczenia i budyń oraz cukier wymieszać i wsypać do naczynia z płynną mieszanką.
    Wymieszać widelcem i dodać borówki, delikatnie wymieszać.
    Silikonowe foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni i piec 30 minut.
    Upieczone babeczki wystudzić i ewentualnie posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń