Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z kremem, bitą śmietaną, kolorowymi galaretkami i owocami. Zachwycają wyglądem i smakują wyśmienicie
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 8
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 22101
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 8
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 22101
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Formy na babeczki wykładamy ciastem bardzo dokładnie. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 minut. Po tym czasie najlepiej obrócić babeczki na kilka minut - wtedy powinny wyjść z foremek bez problemu.
Krem: Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale 250 ml mleka. Odstawiamy go do przestygnięcia - powinien być letni, ale nie bardzo twardy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy partiami budyń (i opcjonalnie spirytus), cały czas ucierając. Przestudzone babeczki smarujemy kremem. Dodatki: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Żelatynę przygotowujemy w małej ilości wody. Lekko wystudzoną żelatynę dodajemy do śmietany, cały czas ubijając. Ostawiamy na chwilę, aby lekko stężała. Szprycą nakładamy bitą śmietanę na każdą babeczkę. Galaretki przygotowujemy osobno, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale w połowie wody. Chłodzimy, aby mocno stężały i potem kroimy je w kostkę. Babeczki dekorujemy kawałkami galaretki i dowolnymi owocami. Babeczki muszą przeleżeć w lodówce co najmniej 1 dzień.