Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 43
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 70
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 43
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 70
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Składniki
Jeżyny opłukać i zostawić na sitku do odcieknięcia wody. Do miski wlać mleko, maślankę, olej i wsypać oba cukry i wymieszać. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko wymieszać ( ja używam widelca ). Ciasto rozdzielić do foremek włożonych do blachy na muffinki. Na wierzch ułożyć jeżyny lekko dociskając do ciasta. Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu babeczki wyjąć na kratkę jeśli są w silikonowych foremkach i przestudzić. Lekko oprószyć cukrem pudrem.