Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nudę najlepsze pieczenie babeczek zrobią je nawet dzieci, ponieważ przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Jak to mówią kto lubi piec i gotować zrobi z niczego coś. Ponieważ jest sobota i niedziela może ktoś przyjść w odwiedziny choć teraz podczas siedzenia w domu, ale jakby co są upieczone i do kawy nadają się idealnie.
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier i miksować na najwyższych obrotach na pulchną masę jajeczną czyli tak zwany kogel - mogel.
Gdy już mamy ubitą masę jajeczną wsypać mąki obie, proszek do pieczenia wlać mleko i olej i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Zmiksowane ciasto odstawić a w międzyczasie przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Przygotowane jabłka wsypać do ciasta, dodać cukier cynamonowy ( nie koniecznie ), wymieszać łyżką do połączenia się ciasta z jabłkami.
Do foremki na babeczki włożyć papierowe foremki, nakładać po 1,5 - 2 łyżek ciasta pozostawiając od góry około 1,5 cm wolnego miejsca.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Gdy babeczki wystygną po upieczeniu wyciągnąć je z papierowych foremek i ułożyć na paterze.
Tak przygotowane babeczki można posypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie. Polecam babeczki wyszły bardzo smaczne a jabłko w nich bardzo miękkie i dobrze się komponuje z ciastem.
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 290
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 78
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 290
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 78
Składniki
Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier i miksować na najwyższych obrotach na pulchną masę jajeczną czyli tak zwany kogel - mogel.
Gdy już mamy ubitą masę jajeczną wsypać mąki obie, proszek do pieczenia wlać mleko i olej i wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Zmiksowane ciasto odstawić a w międzyczasie przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Przygotowane jabłka wsypać do ciasta, dodać cukier cynamonowy ( nie koniecznie ), wymieszać łyżką do połączenia się ciasta z jabłkami.
Do foremki na babeczki włożyć papierowe foremki, nakładać po 1,5 - 2 łyżek ciasta pozostawiając od góry około 1,5 cm wolnego miejsca.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Gdy babeczki wystygną po upieczeniu wyciągnąć je z papierowych foremek i ułożyć na paterze.
Tak przygotowane babeczki można posypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie. Polecam babeczki wyszły bardzo smaczne a jabłko w nich bardzo miękkie i dobrze się komponuje z ciastem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z truskawkami na Dzień Mamy
Desery
Sernikobrownie z rabarbarem
Desery
Placek włoski - prosty przepis na domowe ciasto
Desery
Ciasto króla Oskara
Ciasto z truskawkami na Dzień Mamy
Słodki prezent na Dzień Mamy, który możecie przygotować samodzielnie i to bez...
Odsłon: 17
Sernikobrownie z rabarbarem
Czekolada i masa serowa – brzmi jak połączenie idealne, jeśli chodzi o ciasto...
Odsłon: 26