Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną

Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9176

Dodano:

Odsłon: 445

Zapraszam na łatwe i szybkie w przygotowaniu babeczki. Dodatek kremu i bitej śmietany czyni je wyjątkowymi:).

Składniki

  • Babeczki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • ...
  • Krem:
  • 200g mascarpone
  • 150g mlecznej czekolady
  • ...
  • Bita śmietana:
  • 300ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • posypki do dekoracji
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia mieszamy. W drugiej misce dokładnie łączymy ze sobą jajko, mleko i olej. Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy.

  2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem.

  3. Za pomocą łyżeczki wydrążamy dziurki w każdej muffince. W dziurkę nakładamy krem do wysokości babeczki. Na wierzch szprycą wyciskamy bitą śmietanę. Dekorujemy posypkami. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń