Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki podawane na wiele sposobów. Najlepiej smakują w lecie ponieważ są lekkie. Do tego przepisu najlepsza jest gotowa forma do pieczenia na muffiny lub małe foremki.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Margarynę (masło), cukier , jajo, mąkę oraz olej połączyć i zagnieść ciasto. Jest to ciasto kruche więc powinno łatwo odchodzić od ręki, nie kleić się.
Wyłożyć do foremek, piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyłożyć i pozostawić do wystygnięcia.
Część malin (około 1 szklanki) przełożyć do miksera. Dodać 2 łyżki cukru i zmiksować. Przełożyć na spód wystudzonych babeczek.
Ubić dobrze schłodzoną śmietankę dodając śmietan - fix. Dzięki niemu bita śmietana nie będzie podchodzić wodą i zdecydowanie się dłużej trzyma.
Do babeczek przełożyć bitą śmietanę, posypać świeżymi owocami.
Na patelni zeszklić wiórki kokosowe z cukrem. Można troszeczke podlać wodą aby cukier sie dobrze rozpuścił. Woda i tak wyparuje. Ostudzonymi, słodkimi wiórkami kokosowymi posypać babeczki. I GOTOWE. SMACZNEGO :)