Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki podawane na wiele sposobów. Najlepiej smakują w lecie ponieważ są lekkie. Do tego przepisu najlepsza jest gotowa forma do pieczenia na muffiny lub małe foremki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19772
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 415
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242295
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19772
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 415
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242295
Składniki
Margarynę (masło), cukier , jajo, mąkę oraz olej połączyć i zagnieść ciasto. Jest to ciasto kruche więc powinno łatwo odchodzić od ręki, nie kleić się.
Wyłożyć do foremek, piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyłożyć i pozostawić do wystygnięcia.
Część malin (około 1 szklanki) przełożyć do miksera. Dodać 2 łyżki cukru i zmiksować. Przełożyć na spód wystudzonych babeczek.
Ubić dobrze schłodzoną śmietankę dodając śmietan - fix. Dzięki niemu bita śmietana nie będzie podchodzić wodą i zdecydowanie się dłużej trzyma.
Do babeczek przełożyć bitą śmietanę, posypać świeżymi owocami.
Na patelni zeszklić wiórki kokosowe z cukrem. Można troszeczke podlać wodą aby cukier sie dobrze rozpuścił. Woda i tak wyparuje. Ostudzonymi, słodkimi wiórkami kokosowymi posypać babeczki. I GOTOWE. SMACZNEGO :)