Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie pamiętam kiedy robiłam takie babeczki, ale z racji tego że za tydz. mój syn ma urodziny wiec postanowiłam do szkoły przygotować takie cudeńka,ale myślę że dam krem budyniowy i owoce.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4440
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4440
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20880
Składniki
Mąkę,cukier puder ,masło i jajko zagnieść.Zawinąć w folie i włożyć na 30 min do lodówki. Foremki wysmarować dobrze masłem,piekarnik nagrzać. Ciasto rozwałkować, wycinać koła i wylepiać foremki. Piec w piekarniku w 200 st C około 15 minut.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i dodawać serek mascarpone. Do przestudzonych babeczek wkładać krem i posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego!!!