Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na babeczki z malinami i migdałami. Babeczki są puszyste, lekko kwaskowe od malin, a migdały przyjemnie chrupią pod zębami. Świetnie się prezentują i błyskawicznie można je przygotować, kiedy goście wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Z przepisu wychodzi 12 sztuk.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 246
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 246
Składniki
Rozdrobnij migdały, siekając je drobno nożem lub używając blendera.
Do miski dodaj śmietanę, cukier oraz jajka. Ubijaj mikserem, aż składniki się połączą.
Dodaj proszek do pieczenia, mąkę oraz posiekane migdały. Dobrze wymieszaj mikserem.
W blaszce do muffinek umieść papierowe formy i wypełnij je ciastem. Na wierzchu każdej z nich ułóż maliny oraz trochę płatków migdałowych.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC w funkcji góra dół lub 160oC z termoobiegiem przez około 20 minut.
Po upieczeniu pozostaw muffinki w blaszce na około 5 minut, a następnie przełóż na kratkę do pełnego wystudzenia. Ozdób cukrem pudrem.
Smacznego!