Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To co mnie denerwuje w kupnych babeczkach to marmoladka. Chociażby babeczka była z pysznym kremem, zawsze pod nią kryje się "odrobina" dżemu. Postanowiłam zrobić babeczki, dla mnie, idealne. Kruchy korpus, karmel, orzechy włoskie. Nie lubicie dżemu, marmoladki w babeczkach, a kochacie smak orzechów...Polecam ten przepis.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 875
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1703
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4078
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 126
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 875
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1703
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4078
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 126
Składniki
Cukier wsypać do rondelka, ogrzewać na małym ogniu,aż stanie się płynny i oczywiście nabierze brązowego kolorku. Wówczas dodać masło i drobno posiekane orzechy włoskie. Masę energicznie wymieszać i nakładać do kruchych korpusów. Jeżeli karmel, w trakcie naszej pracy, zbyt szybko tężeje możemy go lekko podgrzać. Płynną masą łatwiej napełniać babeczki. To by było na tyle :) Szybko i bez zbędnej pracy, mamy coś słodkiego. Oczywiście zawsze możemy zrobić korpusy sami, jeżeli mamy czas i chęci.
Smacznego.