Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki można przygotowywać na tysiąc sposobów. Z różnych rodzajów ciast, z najróżniejszymi dodatkami. Tym razem dodałam płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni. Końcowy efekt bardzo mnie zadowolił.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 595
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 782
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 293
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 595
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 782
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 293
Składniki
Masło roztapiam w garnuszku na wolnym ogniu. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone masło i wsypuję płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni Wszystko dokładnie ze sobą łączę.
Do papilotek wkładam po dwie łyżki ciasta i posypuję każda babeczkę odrobiną płatków owsianych. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.