Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki można przygotowywać na tysiąc sposobów. Z różnych rodzajów ciast, z najróżniejszymi dodatkami. Tym razem dodałam płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni. Końcowy efekt bardzo mnie zadowolił.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118853
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8752
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2608
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118853
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8752
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2608
Składniki
Masło roztapiam w garnuszku na wolnym ogniu. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, a żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone masło i wsypuję płatki owsiane, rodzynki i pestki dyni Wszystko dokładnie ze sobą łączę.
Do papilotek wkładam po dwie łyżki ciasta i posypuję każda babeczkę odrobiną płatków owsianych. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.