Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z suszona żurawiną i płatkami migdałowymi

Babeczki z suszona żurawiną i płatkami migdałowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 704

Dodano:

Odsłon: 629

Do babeczek można dodać różne bakalie, zależy co kto lubi.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wbić 3 całe jajka.

  2. Dodać cukier kryształ.

  3. Zmiksować na jednolitą masę.

  4. Dodać mąkę pszenną + proszek do pieczenia.

  5. Dodać olej z pestek winogron i dokładnie zmiksować.

  6. Dodać ciemne kakao.

  7. Dodać cynamon.

  8. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.

  9. Przełożyć do małych silikonowych foremek do 2/3 wysokości

  10. Do każdej foremki włożyć po kilka sztuk suszonej żurawiny.

  11. Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

  12. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 20 minut.

  13. Upieczone babeczki sprawdzić patyczkiem.

  14. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń