Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do babeczek można dodać różne bakalie, zależy co kto lubi.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1013
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2760
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38736
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1013
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2760
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38736
Składniki
Do miski wbić 3 całe jajka.
Dodać cukier kryształ.
Zmiksować na jednolitą masę.
Dodać mąkę pszenną + proszek do pieczenia.
Dodać olej z pestek winogron i dokładnie zmiksować.
Dodać ciemne kakao.
Dodać cynamon.
Wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Przełożyć do małych silikonowych foremek do 2/3 wysokości
Do każdej foremki włożyć po kilka sztuk suszonej żurawiny.
Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 20 minut.
Upieczone babeczki sprawdzić patyczkiem.
Smacznego !