Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej rodzince tak posmakowały babeczki że musiałam upiec nowe, i nie żałuję bo dziś dodałam twarogu wyszły przecudowne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11254
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11801
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1621
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11254
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11801
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1621
Składniki
Do miski dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz resztę składników.
Wszystko zmiksować do połączenia się składników.
Do foremki na babeczki ułożyć papierowe foremki do babeczek i dodać po 1,5 - 2 łyżki ciasta w zależności od łyżki ( zostawić około 1 cm od góry ).
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.Ostudzić na blaszce .
Wyjąć delikatnie z foremek i ułożyć na dowolnym naczyniu.
Posypać cukrem pudrem lub dać lukier ( ja nie lubię lukru ). Polecam całym sercem są mega pulchne. Inspiracja od Agusiowe smakołyki.