Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i wilgotna babka z dodatkiem buraków czerwonych .
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 21
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 21
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubij na puszystą masę z cukrem u cukrem waniliowym. Dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Na koniec dodaj pokrojoną czekoladę i buraki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Ciasto przelej do silikonowej foremki na babkę i piecz około 45 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .