Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i wilgotna babka z dodatkiem buraków czerwonych .
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4870
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20813
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2529
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4870
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20813
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2529
Składniki
Buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubij na puszystą masę z cukrem u cukrem waniliowym. Dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Na koniec dodaj pokrojoną czekoladę i buraki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Ciasto przelej do silikonowej foremki na babkę i piecz około 45 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .