Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i wilgotna babka z dodatkiem buraków czerwonych .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3429
Składniki
Buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajka ubij na puszystą masę z cukrem u cukrem waniliowym. Dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Na koniec dodaj pokrojoną czekoladę i buraki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Ciasto przelej do silikonowej foremki na babkę i piecz około 45 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .