Do góry

Desery Przepis na:

babka cytrynowa

babka cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 587

Dodano:

Odsłon: 26754

wyjątkowo prosta, zawsze się udaje, rewelacyjnie smakuje. (Wg przepisu Kaledonii)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
babka cytrynowa

Przygotowanie

  1. Masło ucierać z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku.

  2. Do masy wsypać kisiel. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko

  3. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem,przełożyć do formy.

  4. Piec 50 - 60 min w temp 180 st. C. (w oryginale jest 200 st przez 50 min) ostatnio dodałam tez wiśnie (z zalewy). Rewelacyjne połączenie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń