Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka cytrynowa ,wilgotna i pulchna, idealna na świąteczny stół. Zapraszam na przepis i film.
FORMA OKRĄGŁA Z KOMINKIEM O POJEMNOŚCI 2 LITRÓW
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 746
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7022
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 104
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 746
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7022
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 104
Składniki
Jajka ubic na jasną pianę z cukrem, następnie dodac utartą skórkę z cytryny i sok oraz aromat cytrynowy , zakręcić mikserem.Dodac olej ,zakręcic mikserem, dodać ser zakręcić mikserem. W międzyczasie włączyc piekarnik na 180 stopni funkcja góra,dół. Do ciasta dodac mąkę ziemniaczaną i zakręcić mikserem, teraz dodać stopniowo makę tortową (przesianą) wraz z proszkiem do pieczenia. Kręcić mikserem do połączenia się składników. Ja mąkę dodaję do ciasta ręką(zobacz film). Forme okragłą o średnicy 24 cm, z kominkiem wysmarować tłuszczem opruszyć mąką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, funkcja góra dół na 50 do 60 minut. Wstawiamy naśrodkową półkę. Po 45 minutach sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe . Ja piekłam 60 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszm na videoprzepis na Youtube Mangiare u Ewki. Jęsli chcesz więcej przepisów to zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na Smaker. Smacznego!