Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama babka może nic nadzwyczajnego,ale w połączeniu z polewą cytrynową wychodzi na prawdę pyszne ciacho.Druga zaleta to - robi się bardzo szybko
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Jajka ubić z cukrem.Dodać roztopioną margarynę i mąkę z proszkiem
Dobrze wymieszać i wlać do foremki o wymiarach 28/23 cm.Piec do suchego patyczka.
Cytryny dobrze umyć,zetrzeć na drobnej tartce, wycisnąć sok,dodać cukier i roztopione masło
Dokładnie wymieszać.Ciasto po wyjęciu z piekarnika od razu po nakłuwać widelcem i jeszcze ciepłe polać polewą