Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, którą warto przygotować nie tylko na Wielkanoc.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2741
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 552
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 181
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 569
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2741
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 552
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 181
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 569
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 220
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką, jasną masę. Dodajemy po 1 jajku i dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę oraz jogurt naturalny. Łączymy razem. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Zmniejszyć obroty miksera i ciasto wymieszać z sypkimi składnikami. Formę z kominkiem wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy. Babkę czekoladową piec w temp 150 st przez ok 50 – 60 minut do suchego patyczka. Babkę po upieczeniu zostawić na kilka minut w piekarniku i po tym czasie dopiero otworzyć lekko piekarnik. Po następnych kilka minutach babkę wyjąć i przestudzić w formie. Na koniec można już wyjąć na talerz i odstawić.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z masłem i alkoholem. Polewamy babkę czekoladową