Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, którą warto przygotować nie tylko na Wielkanoc.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105447
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 28
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105447
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 28
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką, jasną masę. Dodajemy po 1 jajku i dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę oraz jogurt naturalny. Łączymy razem. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Zmniejszyć obroty miksera i ciasto wymieszać z sypkimi składnikami. Formę z kominkiem wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy. Babkę czekoladową piec w temp 150 st przez ok 50 – 60 minut do suchego patyczka. Babkę po upieczeniu zostawić na kilka minut w piekarniku i po tym czasie dopiero otworzyć lekko piekarnik. Po następnych kilka minutach babkę wyjąć i przestudzić w formie. Na koniec można już wyjąć na talerz i odstawić.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z masłem i alkoholem. Polewamy babkę czekoladową