Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka, którą warto przygotować nie tylko na Wielkanoc.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką, jasną masę. Dodajemy po 1 jajku i dokładnie miksujemy. Do masy dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę oraz jogurt naturalny. Łączymy razem. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Zmniejszyć obroty miksera i ciasto wymieszać z sypkimi składnikami. Formę z kominkiem wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy. Babkę czekoladową piec w temp 150 st przez ok 50 – 60 minut do suchego patyczka. Babkę po upieczeniu zostawić na kilka minut w piekarniku i po tym czasie dopiero otworzyć lekko piekarnik. Po następnych kilka minutach babkę wyjąć i przestudzić w formie. Na koniec można już wyjąć na talerz i odstawić.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z masłem i alkoholem. Polewamy babkę czekoladową