Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dwukolorową babkę w sam raz do południowej kawy. Sprawdzony przepis mojej Mamy, zawsze wychodzi :)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 79
Składniki
Miękką margarynę, jajka i cukier ucierać mikserem na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Po chwili dodać śmietaną, mleko i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Połowę ciasta wlać do foremki na babkę (ja użyłam silikonowej, więc niczym nie smarowałam), do drugiej połowy dodać ciemne kakao, dokładnie wymieszać i wylać do foremki. Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 - 40 minut.
Gotową babkę polać polewą kakaową.
Smacznego :)