Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dwukolorową babkę w sam raz do południowej kawy. Sprawdzony przepis mojej Mamy, zawsze wychodzi :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1056
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1358
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1056
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1358
Składniki
Miękką margarynę, jajka i cukier ucierać mikserem na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Po chwili dodać śmietaną, mleko i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Połowę ciasta wlać do foremki na babkę (ja użyłam silikonowej, więc niczym nie smarowałam), do drugiej połowy dodać ciemne kakao, dokładnie wymieszać i wylać do foremki. Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 - 40 minut.
Gotową babkę polać polewą kakaową.
Smacznego :)