Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dwukolorową babkę w sam raz do południowej kawy. Sprawdzony przepis mojej Mamy, zawsze wychodzi :)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 363
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 363
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Składniki
Miękką margarynę, jajka i cukier ucierać mikserem na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Po chwili dodać śmietaną, mleko i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Połowę ciasta wlać do foremki na babkę (ja użyłam silikonowej, więc niczym nie smarowałam), do drugiej połowy dodać ciemne kakao, dokładnie wymieszać i wylać do foremki. Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 - 40 minut.
Gotową babkę polać polewą kakaową.
Smacznego :)