Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , szybka babka dwukolorowa z dodatkiem powideł. Babka na oleju i jogurcie naturalnym zawsze mi się udaje. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka, łyżeczka, kek sówka,
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3814
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 564
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2984
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3814
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 564
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2984
Składniki
Jaka miksujemy na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jogurt naturalny oraz olej , całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną. Kek sówkę średniej wielkości wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciasto podzielić na dwie części większą i mniejszą , do większej części dodać kakao i wymieszać. Część ciasta ciemnego wlać do kek sówki , na wierzch nałożyć powidła ( u mnie powidła śliwkowe )i na środek wlewać ciasto jasne, na koniec wlać pozostałe ciasto ciemne. Piec w 180 stopniach około 30 - 35 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Smacznego Rada; można wlać najpierw jasne ciasto a następnie wlewać ciemne, ja chciałam mieć ciasto ciemne na spodzie tak jak widać, jogurt naturalny można zamienić na jogurt typu greckiego lub śmietanę , proszek do pieczenia można zastąpić sodą oczyszczoną, powidła można zastąpić dżemem lub powidłami śliwkowymi,
Babka dwukolorowa gotowa do podania.