Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj babka, ale trochę inaczej. Polecam ten przepis bo jest prosty dobry w smaku i efektowny na stole.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3983
Polecam.
Odsłon: 140
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1909
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5076
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7303
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3983
Polecam.
Odsłon: 140
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1909
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5076
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7303
Składniki
Na początku rozpuszczamy galaretki wg przepisu na opakowaniu. Jak już mamy galaretki zastygnięte, to każdą galaretkę kroimy w kostki jak na zdjęciu.
Niebieska
Zielona
Żółta
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, wymieszaj i poczekaj, aż żelatyna spęcznieje. Do mleka dodaj cukier i cukier waniliowy wymieszaj i zagotuj. Do przygotowanego mleka dodaj żelatynę wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Na dno formy do babki wlej trochę wystudzonego mleka z żelatyną i dorzucaj pokrojone galaretki na zmianę.
Na koniec uzupełnij całość resztą mleka i wstaw do lodówki by zastygła.
Jak nasze danie jest zastygnięte, to wyjmujemy z lodówki. Cienkim nożem odcinamy zawartość od formy i wyjmujemy babkę galaretkową na talerz lub inne naczynie.
A teraz to już tylko smacznego.