Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj babka, ale trochę inaczej. Polecam ten przepis bo jest prosty dobry w smaku i efektowny na stole.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 222
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4466
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 222
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4466
Składniki
Na początku rozpuszczamy galaretki wg przepisu na opakowaniu. Jak już mamy galaretki zastygnięte, to każdą galaretkę kroimy w kostki jak na zdjęciu.
Niebieska
Zielona
Żółta
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, wymieszaj i poczekaj, aż żelatyna spęcznieje. Do mleka dodaj cukier i cukier waniliowy wymieszaj i zagotuj. Do przygotowanego mleka dodaj żelatynę wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Na dno formy do babki wlej trochę wystudzonego mleka z żelatyną i dorzucaj pokrojone galaretki na zmianę.
Na koniec uzupełnij całość resztą mleka i wstaw do lodówki by zastygła.
Jak nasze danie jest zastygnięte, to wyjmujemy z lodówki. Cienkim nożem odcinamy zawartość od formy i wyjmujemy babkę galaretkową na talerz lub inne naczynie.
A teraz to już tylko smacznego.