Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj babka, ale trochę inaczej. Polecam ten przepis bo jest prosty dobry w smaku i efektowny na stole.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 94
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17865
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 487
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5680
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2905
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 94
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17865
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 487
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5680
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2905
Składniki
Na początku rozpuszczamy galaretki wg przepisu na opakowaniu. Jak już mamy galaretki zastygnięte, to każdą galaretkę kroimy w kostki jak na zdjęciu.
Niebieska
Zielona
Żółta
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, wymieszaj i poczekaj, aż żelatyna spęcznieje. Do mleka dodaj cukier i cukier waniliowy wymieszaj i zagotuj. Do przygotowanego mleka dodaj żelatynę wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Na dno formy do babki wlej trochę wystudzonego mleka z żelatyną i dorzucaj pokrojone galaretki na zmianę.
Na koniec uzupełnij całość resztą mleka i wstaw do lodówki by zastygła.
Jak nasze danie jest zastygnięte, to wyjmujemy z lodówki. Cienkim nożem odcinamy zawartość od formy i wyjmujemy babkę galaretkową na talerz lub inne naczynie.
A teraz to już tylko smacznego.