Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
2 w 1 dla amatorów łakoci i herbaty:) Smaczna, wilgotna i prosta w wykonaniu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2592
Składniki
Zaparzamy herbatę w 1/3 szklance wody i pozostawiamy z torebką w środku do wystygnięcia.
Jajka ubijamy do białości - około 8 minut. Następnie dodajemy 1 szklankę cukru i dalej ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kardamonem, dodajemy do ubitych z cukrem jajek. Na koniec dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło oraz 4 łyżki zimnej herbaty. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do wysmarowanej masłem foremki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 45 minut. Następnie wyjmujemy i studzimy około 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy na kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Z 2 łyżek pozostałej herbaty i 6 łyżek cukru pudru robimy lukier. Oblewamy ostudzoną babkę i obsypujemy kolorowymi cukiereczkami. Po zastygnięciu lukru baba gotowa do spożycia. SMACZNEGO:)