Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta już tuż, tuż więc dziś wam proponuje przepis na fantastyczną babkę jak tulipan. Babka mięciutka i pulchna, nie za słodka, idealna.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1781
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8337
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253245
Polecam.
Odsłon: 1425
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1781
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8337
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253245
Polecam.
Odsłon: 1425
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Do masy powoli dodajemy margarynę i dalej miksujemy.
Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i dolewamy olej. Wszystko miksujemy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Mieszamy.
Ciasto dzielimy na cztery części. Do jednej części dodajemy kakao, mieszamy.
Do drugiej części dodajemy kisiel, mieszamy.
Do trzeciej części dodajemy mak, mieszamy.
Czwartą część wykładamy na dno foremki (11x22 cm) wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką. Następnie dodajemy warstwę z kakao.
Potem warstwę z makiem.
Na końcu dodajemy warstwę z kisielem.
W babkę wbijamy nóż jak na zdjęciu i przeciągamy wzdłuż.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45 minut.
Po upieczeniu babkę studzimy na kratce.
Jeszcze ciepłą obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!