Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste jogurtowe wnętrze zamknięte w biszkoptach maczanych w soku pomarańczowym. Jogurtowy serniczek bez pieczenia w formie babki. Zachwyca swoim wyglądem jak i smakiem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14937
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44732
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22617
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14937
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44732
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia, monitorując, aby nam całkowicie nie stężała. Na dno średniej wielkości szklanej miski kładziemy nakrętkę od słoika litrowego. Biszkopty dokładnie maczamy w soku pomarańczowym i układamy na brzegach miski wokół nakrętki, tak jak na zdjęciu.
Jogurty ubijamy lekko z cukrem pudrem. Dodajemy do nich tężejącą galaretkę i dalej ubijamy do momentu, aż masa zacznie tężeć.
Tężejącą masę wylewamy do miski wyłożonej biszkoptami.
Na wierzchu układamy suche biszkopty. Tak przygotowane ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.
Schłodzone ciasto przekładamy na talerz czyli: na wierzch miski kładziemy talerz i odwracamy miskę. Ciasto powinno ładnie odejść od jej brzegów. Z ciasta wyjmujemy nakrętkę, a miejsce po niej wypełniamy starta czekoladą. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD