Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki , pachnący weekend to podstawa w moim domu :)
Jajka oraz jogurt powinny być wcześniej wyjęte z lodówki , celem ogrzania.
Borówki myjemy i osuszamy .
Blaszkę keksówkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą .
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Następnie dodajemy olej i miksujemy . Kiedy składniki się połączą dodajemy jogurt naturalny i nadal miksujemy . Kolejnym krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mąkę dodajemy małymi porcjami . Jeśli uważamy , że ciasto jest zbyt gęste można dodać jogurtu .
3/4 ciasta wylewamy do blaszki ,na ciasto wykładamy 3/4 borówek i następnie wylewamy resztę ciasta , a na wierzch posypujemy resztę borówek .
Pieczemy około godziny w 180 stopniach .
Po upływie około 45 minut , jeśli ciasto jest nadal rzadkie w środku ( należy sprawdzić drewnianym patyczkiem od szaszłyków ) a rumiane na wierzchu, przykrywam górę ciasta folia aluminiową i zmniejszam temperaturę do 160 stopni . Piekę jeszcze 15 minut , ponownie sprawdzam w środku patyczkiem i jeśli jest już dobre wyjmuje i posypuję cukrem pudrem.
Trzeba wziąć pod uwagę , że ciasto jest wilgotne w środku , co nie znaczy , że jest surowe .
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 347
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1823
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17481
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 490
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 347
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1823
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17481
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 490
Składniki
Jajka oraz jogurt powinny być wcześniej wyjęte z lodówki , celem ogrzania. Borówki myjemy i osuszamy . Blaszkę keksówkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Następnie dodajemy olej i miksujemy . Kiedy składniki się połączą dodajemy jogurt naturalny i nadal miksujemy . Kolejnym krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mąkę dodajemy małymi porcjami . Jeśli uważamy , że ciasto jest zbyt gęste można dodać jogurtu . 3/4 ciasta wylewamy do blaszki ,na ciasto wykładamy 3/4 borówek i następnie wylewamy resztę ciasta , a na wierzch posypujemy resztę borówek . Pieczemy około godziny w 180 stopniach . Po upływie około 45 minut , jeśli ciasto jest nadal rzadkie w środku ( należy sprawdzić drewnianym patyczkiem od szaszłyków ) a rumiane na wierzchu, przykrywam górę ciasta folia aluminiową i zmniejszam temperaturę do 160 stopni . Piekę jeszcze 15 minut , ponownie sprawdzam w środku patyczkiem i jeśli jest już dobre wyjmuje i posypuję cukrem pudrem. Trzeba wziąć pod uwagę , że ciasto jest wilgotne w środku , co nie znaczy , że jest surowe .
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 330