Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki , pachnący weekend to podstawa w moim domu :)
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 168
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 107
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3416
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 168
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 107
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3416
Składniki
Jajka oraz jogurt powinny być wcześniej wyjęte z lodówki , celem ogrzania. Borówki myjemy i osuszamy . Blaszkę keksówkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Następnie dodajemy olej i miksujemy . Kiedy składniki się połączą dodajemy jogurt naturalny i nadal miksujemy . Kolejnym krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mąkę dodajemy małymi porcjami . Jeśli uważamy , że ciasto jest zbyt gęste można dodać jogurtu . 3/4 ciasta wylewamy do blaszki ,na ciasto wykładamy 3/4 borówek i następnie wylewamy resztę ciasta , a na wierzch posypujemy resztę borówek . Pieczemy około godziny w 180 stopniach . Po upływie około 45 minut , jeśli ciasto jest nadal rzadkie w środku ( należy sprawdzić drewnianym patyczkiem od szaszłyków ) a rumiane na wierzchu, przykrywam górę ciasta folia aluminiową i zmniejszam temperaturę do 160 stopni . Piekę jeszcze 15 minut , ponownie sprawdzam w środku patyczkiem i jeśli jest już dobre wyjmuje i posypuję cukrem pudrem. Trzeba wziąć pod uwagę , że ciasto jest wilgotne w środku , co nie znaczy , że jest surowe .