Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki , pachnący weekend to podstawa w moim domu :)
Jajka oraz jogurt powinny być wcześniej wyjęte z lodówki , celem ogrzania.
Borówki myjemy i osuszamy .
Blaszkę keksówkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą .
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Następnie dodajemy olej i miksujemy . Kiedy składniki się połączą dodajemy jogurt naturalny i nadal miksujemy . Kolejnym krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mąkę dodajemy małymi porcjami . Jeśli uważamy , że ciasto jest zbyt gęste można dodać jogurtu .
3/4 ciasta wylewamy do blaszki ,na ciasto wykładamy 3/4 borówek i następnie wylewamy resztę ciasta , a na wierzch posypujemy resztę borówek .
Pieczemy około godziny w 180 stopniach .
Po upływie około 45 minut , jeśli ciasto jest nadal rzadkie w środku ( należy sprawdzić drewnianym patyczkiem od szaszłyków ) a rumiane na wierzchu, przykrywam górę ciasta folia aluminiową i zmniejszam temperaturę do 160 stopni . Piekę jeszcze 15 minut , ponownie sprawdzam w środku patyczkiem i jeśli jest już dobre wyjmuje i posypuję cukrem pudrem.
Trzeba wziąć pod uwagę , że ciasto jest wilgotne w środku , co nie znaczy , że jest surowe .
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 438
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 315
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 284
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4071
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 293
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 438
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 315
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 284
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4071
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 293
Składniki
Jajka oraz jogurt powinny być wcześniej wyjęte z lodówki , celem ogrzania. Borówki myjemy i osuszamy . Blaszkę keksówkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Następnie dodajemy olej i miksujemy . Kiedy składniki się połączą dodajemy jogurt naturalny i nadal miksujemy . Kolejnym krokiem jest dodanie mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Mąkę dodajemy małymi porcjami . Jeśli uważamy , że ciasto jest zbyt gęste można dodać jogurtu . 3/4 ciasta wylewamy do blaszki ,na ciasto wykładamy 3/4 borówek i następnie wylewamy resztę ciasta , a na wierzch posypujemy resztę borówek . Pieczemy około godziny w 180 stopniach . Po upływie około 45 minut , jeśli ciasto jest nadal rzadkie w środku ( należy sprawdzić drewnianym patyczkiem od szaszłyków ) a rumiane na wierzchu, przykrywam górę ciasta folia aluminiową i zmniejszam temperaturę do 160 stopni . Piekę jeszcze 15 minut , ponownie sprawdzam w środku patyczkiem i jeśli jest już dobre wyjmuje i posypuję cukrem pudrem. Trzeba wziąć pod uwagę , że ciasto jest wilgotne w środku , co nie znaczy , że jest surowe .
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 399
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 182