Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowa babka wielkanocna z mąką owsianą, otrębami, z miodem, pyłkiem kwiatowym (dodałam bo miałam) i gorzką czekoladą.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4066
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4066
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
Rozgrzać piekarnik na 180 ˚C. Foremkę o wymiarach: 17 x 8 cm wysmarować tłuszczem, można obsypać mąką. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Następnie żółtka ubić z miodem na puch, dodać jogurt i wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilię, otręby i olej. Wymieszać na jednolitą masę tylko do połączenia się składników. Następnie przełożyć 1/3 piany z białek i wmieszać łopatką. Kiedy się połączy z ciastem dodać resztę piany i wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 180 ˚C przez 40 minut "do suchego patyczka". Babkę wystudzić. Udekorować: rozpuszczając w kąpieli wodnej gorzką czekoladę z olejem. Polać babkę płynną czekoladą i posypać pyłkiem.