Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ładnie wygląda w tych różowych kryształach soli himalajskiej.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3003
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2097
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3003
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2097
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
Składniki
Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Najlepiej przez sitko. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo wymieszane mąki. Mieszać dokładnie. Na koniec dodać olej rzepakowy. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem formy na babkę z kominem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Wyjąć, ostudzić. W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem cukru, kakao, wody i pokruszonej czekolady. Podgrzewać i mieszać, aż składniki się połączą i powstanie lśniąca polewa. Lekko przestudzić i polać ciasto. Posypać kryształami różowej soli himalajskiej. Udekorować np. bukszpanem. Smacznego.