Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam babkę z dodatkiem kasztanów jadalnych u nas raczej mało popularnych. A szkoda, bo są bardzo dobre i nadają się do wielu ciekawych potraw i deserów. U mnie na pierwszy ogień poszła babka. Pyszna i zupełnie inna. Ale warto zaryzykować.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20090
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 177
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20090
Składniki
Wykonanie: 1.Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. 2.Masło utrzeć, dodając kolejno żółtka oraz cukier puder. 3.Wsypać mąkę i zmielone kasztany. 4.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. 5.Przełożyć do foremki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. 6.Piec w temp.180°C przez około 45 minut.