Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna babka na wielkanocny stół. Świeże truskawki będą się nam kojarzyły z nadchodzącą wiosną.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1203
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14807
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 832
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1203
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14807
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 832
Składniki
Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Obie mąki wymieszać z proszkiem. Napar z kawy ostudzić (nie słodzić) Do utartego masła z cukrem wbijać po jednym całym jajku i dodawać po łyżce zmieszane mąki z proszkiem.Cały czas miksując- wlewać jogurt i napar z kawy. Wyłączyć mikser i całość wymieszać dokładnie łyżką, Przelać do formy babkowej z kominkiem,wysmarowanej olejem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Babkę po ostudzeniu oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, udekorować kolorową posypką, płatkami migdałowymi i świeżymi truskawkami.