Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łakoć dla kawoszy i nie tylko:) Kiedy się spróbuje to trudno się od niej oderwać:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2072
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4059
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 736
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2072
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4059
Składniki
Masło topimy i zostawiamy do wystudzenia. Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Jajka ubijamy do białości, następnie dodajemy cukier dalej ubijając. Do ubitych jajek z cukrem dodajemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, ubijamy. Na końcu dodajemy masło i rozpuszczoną w wodzie wystudzoną kawę. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Foremkę do babki smarujemy tłuszczem i wysypujemy odrobiną kaszy manny. Przelewamy ciasto.Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut. Wyjmujemy i studzimy przez około 30 minut. Następnie wyjmujemy z blaszki na kratkę i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
W tym czasie wykonujemy poncz. Mocną kawę łączymy z cukrem i syropem waniliowym, zagotowujemy mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i gorącym ponczem polewamy babkę. Kiedy babka wchłonie poncz będzie gotowa do spożycia. Smacznego:)