Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na jogurcie z dodatkiem wiórek kokosowych. Największą jej zaletą jest to, że zawsze się udaje. Nie miałam jeszcze sytuacji, żeby mi nie wyszła. Zawsze pięknie i równo wyrasta. Jest delikatna i wilgotna. Jest też prosta i szybka w przygotowaniu.
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7093
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 37
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 34
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7093
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 21
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 37
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 34
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku i cały czas miksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać i dodać jogurt. Na koniec wsypać wiórki kokosowe. Wymieszać żeby wiórki połączyły się z ciastem. Ciasto przełożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godzinę. Moja babka piekła się dokładnie 55 minut.
Przygotować polewę. Śmietankę podgrzać. Dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Wystudzoną babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.