Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka na jogurcie z dodatkiem wiórek kokosowych. Największą jej zaletą jest to, że zawsze się udaje. Nie miałam jeszcze sytuacji, żeby mi nie wyszła. Zawsze pięknie i równo wyrasta. Jest delikatna i wilgotna. Jest też prosta i szybka w przygotowaniu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3071
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3071
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku i cały czas miksować. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać i dodać jogurt. Na koniec wsypać wiórki kokosowe. Wymieszać żeby wiórki połączyły się z ciastem. Ciasto przełożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godzinę. Moja babka piekła się dokładnie 55 minut.
Przygotować polewę. Śmietankę podgrzać. Dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Wystudzoną babkę polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.