Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babownica
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 223
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 889
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 223
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 889
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 49
Składniki
Do garnka włożyć masło, wsypać cukier i dodać wodę. Podgrzewać i mieszać na wolnym ogniu, aż do zagotowania. Odlać 1/2 szklanki powstałej masy. Resztę w garnku przestudzić. Jak już masa będzie chłodna, dodawać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka i alkohol. Miksować. Powstałe ciasto przelać do foremki na babkę wysmarowanej masłem Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po wyjęciu przestudzić. Chłodne ciasto polać masą odlaną wcześniej do szklanki. Smacznego.