Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne ciasto w smaku niż tradycyjna babka piaskowa. Mąka kukurydziana nadaje jej niepowtarzalny i specyficzny smaczek. Dla tych co lubią bawić się smakami i eksperymentować. Robiłam 1 raz ciacho i zasmakowało.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458716
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458716
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Składniki
Jaja rozbić. Osobno utrzeć żółtka z cukrem i osobno ubić białka. Do utartych żółtek wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać sok z pomarańczy i olej. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Na końcu dodać białka i delikatnie wszystko razem połączyć.
Keksówkę posmarować masłem i bułką tartą. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temp 180 stopni 40-45 minut. (wszystko zależy od piekarnika) Sprawdzić patykiem, jeśli ciasto się nie wylewa to znaczy ze jest gotowe. Posypać cukrem pudrem. Smacznego