Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne ciasto w smaku niż tradycyjna babka piaskowa. Mąka kukurydziana nadaje jej niepowtarzalny i specyficzny smaczek. Dla tych co lubią bawić się smakami i eksperymentować. Robiłam 1 raz ciacho i zasmakowało.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Jaja rozbić. Osobno utrzeć żółtka z cukrem i osobno ubić białka. Do utartych żółtek wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać sok z pomarańczy i olej. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Na końcu dodać białka i delikatnie wszystko razem połączyć.
Keksówkę posmarować masłem i bułką tartą. Piec w piekarniku z termoobiegiem w temp 180 stopni 40-45 minut. (wszystko zależy od piekarnika) Sprawdzić patykiem, jeśli ciasto się nie wylewa to znaczy ze jest gotowe. Posypać cukrem pudrem. Smacznego