Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna i bardzo smaczna.Tradycyjna babka świąteczna prosta i łatwa w przygotowaniu
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 352
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1423
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 352
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1423
Składniki
Jaka ubij z cukrami dodaj olej ,kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszaj.Ciasto podziel na pół do jednej dodaj 2 łyżeczki kakao a do drugiej 2 łyżeczki mąki.Forme na babkę wysmaruj masłem i posyp bułka tarta ciasto wlej do formy raz jasne raz ciemne.Piec okolo45 minut w temperaturze 180 st.