Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, wilgotna, długo zachowuje świeżość
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68168
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1979
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68168
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1979
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubijać białka ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka i cukier. Dobrze zmiksować do uzyskania puszystej piany i rozpuszczenia cukru.
Dodać 4 łyżki majonezu (bez przypraw) i zmiksować.
Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Można dodać jeszcze kilka kropel aromatu cytrynowego, ale nie koniecznie.
Ciasto wylać do wysmarowanej foremki i piec ca 45 min. w temp. 190 st. C
Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest przepieczone.
Po wystudzeniu, polać ulubioną polewą.
SMACZNEGO.