Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, wilgotna, długo zachowuje świeżość
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 685
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8777
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 685
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8777
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubijać białka ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka i cukier. Dobrze zmiksować do uzyskania puszystej piany i rozpuszczenia cukru.
Dodać 4 łyżki majonezu (bez przypraw) i zmiksować.
Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Można dodać jeszcze kilka kropel aromatu cytrynowego, ale nie koniecznie.
Ciasto wylać do wysmarowanej foremki i piec ca 45 min. w temp. 190 st. C
Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest przepieczone.
Po wystudzeniu, polać ulubioną polewą.
SMACZNEGO.