Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..babka migdałowa to idealny wypiek dla amatorów migdałowych smaków ale i na świąteczny stół, ale nie tylko; moja się trochę kruszyła ale to dlatego że dałam mniej oleju niż w przepisie, jutro piekę ją ponownie i dam już tyle i potrzeba...
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 193
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17421
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 193
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17421
Składniki
Jajka miksujemy razem z cukrem na jasną i puszystą masę. Zmniejszamy obroty miksera na średnie i wlewamy niewielkim strumieniem olej oraz ekstrakt migdałowy. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, zmielone migały oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i W kilku porcjach dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając tylko do połączenia składników.
Formę na babkę smarujemy margaryną; obsypujemy kaszką manną; Wykładamy ciasto do formy i pieczemy w temp. 170ºC przez około 35–40 minut do suchego patyczka. Kiedy babka lekko przestygnie delikatnie wyciągamy i dowolnie dekorujemy...