Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..babka migdałowa to idealny wypiek dla amatorów migdałowych smaków ale i na świąteczny stół, ale nie tylko; moja się trochę kruszyła ale to dlatego że dałam mniej oleju niż w przepisie, jutro piekę ją ponownie i dam już tyle i potrzeba...
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10061
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10061
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
Składniki
Jajka miksujemy razem z cukrem na jasną i puszystą masę. Zmniejszamy obroty miksera na średnie i wlewamy niewielkim strumieniem olej oraz ekstrakt migdałowy. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, zmielone migały oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i W kilku porcjach dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając tylko do połączenia składników.
Formę na babkę smarujemy margaryną; obsypujemy kaszką manną; Wykładamy ciasto do formy i pieczemy w temp. 170ºC przez około 35–40 minut do suchego patyczka. Kiedy babka lekko przestygnie delikatnie wyciągamy i dowolnie dekorujemy...