Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , szybka i łatwa babka o intensywnym cytrynowym smaku idealna na różne okazje i święta .
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Składniki
Cytryny spaż , otrzyj skórkę i wyciśnij sok .Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli odstaw na bok. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę dodaj olej , wodę oraz sok i skórkę z cytryny .Mąkę przesiej z proszkiem , dodaj do masy jajecznej na koniec dodaj białka i delikatnie wymieszaj.
Keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto . Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.